Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η Τέχνη του Αχιλλέα

Λίγα λόγια για μένα

"Ο  Αχιλλέας-Διονύσιος Φραγκεδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη,με καταγωγή από Μακεδονία,πιθανότατα Ήπειρο(μέσω Ιονίων νήσων),Ύδρα,Κρήτη και Κύθηρα.Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην Ελλάδα (στο ΑΠΘ) , στις ΗΠΑ και στην Αγγλία(μεταπτυχιακό).Είναι επίσης εκπαιδευτής Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας(Taekwondo 4th dan,Krav-Maga) .Άριστη γνώση  της Αγγλικής  και μέτρια της Γερμανικής γλώσσας.
Έχει ασχοληθεί επί μακρόν με εναλλακτικές-ενεργειακές θεραπείες όπως Reiki(2ος Βαθμός θεραπευτής),Σιάτσου και ολιστική μάλαξη(όπου παρακολούθησε διετές πρόγραμμα εκπαίδευσης)και την θεραπευτική χρήση των βοτάνων.
Την Ιλιάδα και την Οδύσσεια πρωτογνώρισε ως παιδί μέσα από εικονογραφημένες διασκευές και ως έφηβος από την μετάφραση του Ν.Καζαντζάκη.
Θαύμασε τις τρομερές μάχες και τους θαρραλέους ήρωες,όπως τον Αίαντα και τον Διομήδη,και εντυπωσιάστηκε από τις φοβερές περιπέτειες και την εξυπνάδα του πολύτροπου Οδυσσέα,που αντιμετώπισε τέρατα,άγριες φυλές και τον ίδιο τον Ποσειδώνα,στην προσπάθεια του να επιστρέψει στην Ιθάκη.
Μαγεύτηκε όμως κυριολεκτικά από τον ανίκητο και λαμπερό ημίθεο ήρωα,τον θεϊκό Αχιλλέα,που του έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής ένας θεός, ο Απόλλων,κέρδισε όμως ως αντάλλαγμα την αιώνια φήμη.Είναι ο αγαπημένος του ήρωας,μαζί με τον Αλέξανδρο τον Μέγα,τον ξαναγεννημένο Αχιλλέα,και αποτελούν από την νεαρή του ηλικία και ως σήμερα τα πρότυπά του, μαζί και με τον Λεωνίδα της Σπάρτης.
Τα  ενδιαφέροντα του είναι η Ιστορία (κυρίως στρατιωτική),πολεμικές τέχνες,Φιλοσοφία και Μεταφυσική.

Έχει μια κόρη με την οποία παίζει και περνά αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο του."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα είναι δρόμος... αρκεί να είναι ένα μονοπάτι με καρδιά